A l’ESCOLA ANTIGA DE TAI-TXI YUN SHOU ensenyem aquest art marcial mil•lenari per assolir més força, equilibri i bon funcionament del cos, calmar i cultivar la ment mitjançant la meditació i altres tècniques de conscienciació corporal.




QUI SOM?

L'escola fou fundada l'any 2002 pel Shifu Gabriel Medina.
Actualment i des de l'any 1996 amplia la seva formació amb el Shifu Javier Sánchez, reconegut psicòleg i metge en teràpies naturals, amb més de 20 anys d'experiència que rep formació de la Federació Xinesa mitjançant un dels seus mestres oficials, Shifu Rem.

Fins ara a la nostra escola s'han impartit classes d'alt nivell que no eren accessibles per a tothom, d'aquí han sorgit alumnes que han assolit el grau de monitors qualificats i que actualment dónen classes.

Adaptem el nivell de tai-txi per tal que sigui accessible per a tothom sense límit d'edat.
Amb la supervisió del Shifu Gabriel qui s'encarrega de les classes d'alt nivell per a competició.


SERVEIS

TAI-TXI: Art marcial interna d'origen xinès
CHI KUNG: Gimnàstica xinesa per a millorar la salut física i mental, desenvolupament personal.
MEDITACIÓ VIPASSANA: Via d'instrospecció que ens permet abtenir una visió clara i treballar amb les complexitats de la vida fins a aconseguir vèncer el patiment i cultivar les virtuts que ens purificaran fins a assolir una lliberació espiritual i psicològica.
JI BENG GONG: Estiraments, auto-massatge i respiració.


ON FEM TAI-TXI

Centre Polivalent d'Esclanyà (Begur)
Horaris de les classes:
Dijous de 20'30h a 21'30h
Dissabtes de 10 a 11h

Esplai “La Caixa” (Plaça Nova de Palafrugell)
Horaris de les classes:
Dimarts, Dimecres i Divendres de 10’30 a 11’30h
Durant l’estiu practiquem en grup a l’aire lliure en paratges idílics de la Costa Brava.

Estem oberts a impartir noves classes de grup o master class individuals a altres indrets. Per a tots els nivells i totes les edats. Consulteu-nos per a més informació:
Gabriel Medina 639 057 762

“LA FUERZA DE LO SUAVE”

Breu resum d’un article publicat a La Vanguardia el 9 de juliol de 2011

El Tai-Txi Txuan no només es caracteritza per la realització d’uns moviments lents i tranquils que són saludables pel cos, també ajuda a calmar la ment.
Amb la pràctica d’aquest art ens lliurem de les tensions del dia a dia i descobrim un laboratori d’autoaprenentatge, tant a nivell corporal com emocional, amb una vessant marcial. Predomina el desenvolupament dels tendons, les articulacions i la flexiblitat. Té beneficis tant a nivell físic com psicològic.
Recomanat per a totes les edats, com a disciplina infantil i per a la gent gran per millorar l’equilibri i reduir les caigudes. Per prendre més conciencia del cos i rectificar les males postures. Millorant la postura, els tendons van adquirint flexiblitat, la musculatura es tonifica, adquirim coordinació motriu, augmenta la nostra orientació i reforça el sistema immunològic. És efectiu per l’artritis i l’esclerosi múltiple. Adequat per persones que pateixen artrosis com en el cas de la fibromialgia i la fatiga crónica.
Amb la respiració profunda s’alliberen endorfines. Canviant conscientment el nostre patró respitratori, podrem aconseguir canviar també el nostre estat mental i emocional. Notarem com millora la capacitat de concentració, la memoria i la relació amb l’entorn. En definitiva, millota la qualitat de vida.
El Tai-Txi Txuan, a més de ser medicinal, té una base filosòfica que serveix de referent a la vida diaria. Per tant, l’estructura del Tai-Txi Txuan és marcial, medicinal i filosòfica. És meditació en moviment. Els moviments suaus i continus estan relacionats amb la medicina xinesa i els principis de la filosofia taoista, amb els que es reprodueixen els moviments de la formació de les galàxies, el nostre cos és com una galàxia.
Aprenem a relaxar-nos tant a classe com a la vida diaria, afrontant amb serenitat les dificultats diaries, millorant la concentració mental i la memòria, reduint el dolor causat per la rigidesa de l’esquena i les articulacions, reforçant la musculatura, augmentant la força física i psicològica, millorant la flexiblitat i aconseguint més autonomia i equilibri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada